Kategori: Blogg

Tävling: ”Förvald väg i känd mark”

Du har väl inte missat att man kan lägga 150 kronor för att få årets orienteringskarta över samtliga etapper? Eftersom arrangören dessutom gått ut med exakta positioner för start och mål, så kan man med en linjal (alternativt ocad) och lite skön banläggarkänsla lista ut ungefär var man kommer springa. Klassisk orientering har aldrig varit lika förutsägbart! Eller är det helt enkelt som ett spännande pussel för oss deltagare och offensivt satsat av arrangören? För alla som inte haft råd att köpa kartan/brytt sig, så bjuder kontrakurs här både på den första etappen, och på en fantastiskt nördig tävling som går ut på att du ska gissa hur du tror att din bana kommer att gå!

Obs! Obligatorisk läsning för o-ringenpampar och tillhörande jurister: för att slippa bli stämda vill jag här meddela följande spännande information.
1. Vi tjänar ingen på detta tilltag – vi skänker bara glädje.
2. O-ringen förlorar inget på detta tilltag. Tvärtom!
3. Kontrakurs älskar O-ringen i Eksjö. Vilket fantastiskt arrangemang!
4. Vi har inga pengar att ge er, inte tillräckligt i alla fall.
5. Vi har inget med piratpartiet att göra.
6. Vi har själva köpt kartan, den är varken fildelad. Inte förrän nu alltså.
7. Sist och slutligen, kom ihåg klyschan: All publicitet är god publicitet.

Tävlingsinformation

Ladda ner bildfilen nedan för etapp ett. Ta reda på vilken start du har och din banlängd på o-ringens sida. Rita in hur du tror din bana kommer att gå på etappen. Skriv därefter ditt namn, din klubb, och din klass på formuläret på själva kartan. Vill du ha ”bonussekunder” (extrapoäng) markerar du även hur du tror att du kommer springa på tävlingen (inklusive bommar) och gissa även din tid! Spara ner bildfilen och bifoga i ett e-post som du senast söndag morgon skickar till tävlingsledaren: daniel@kontrakurs.se.

För att göra det lite extra svårt är startplatserna inte 100% kalibrerad med kartan. Särskilt svårt har jag gjort det för de som startar på Gainomax-starten!

Segrare och priser

Kontrakurs beslutar vem som är närmast svaret, och lägger i mån av tid upp tävlingsbidragen här på kontrakurs.se. Har vinnaren tur erhålls ett fint pris!

Om du inte ska springa själv men är ol-nörd: Välj den bana du hade sprungit om du kunde varit med, rita in och skicka. Ange gärna en vettig motivering varför du inte är i Eksjö och springer.

Etapp 1 – Ladda ner kartan här. [1,82 Mb]

Inkomna tävlingsbidrag
Bidrag presenteras här i mån av tid (och lust).

Tävlande nr. 1:
Tävlande nr. 1: Oskar har satsat på en bana med karaktär av kontrollplockning.

Inlagd: 2009-07-17
Skrivet av: Daniel
Etiketter: ,
Kommentarer via RSS
3 kommentarer
 • Den här tävlingen kommer jag sysselsätta mig med i morgon kväll, alltså dagen innan etapp 1

  Av: Oskar
  Inlagd: 2009-07-17 kl 23:21
 • Hallå! Är det bara jag, eller ser kartan precis ut som i Mikkeli?!

  Av: Kristoffer
  Inlagd: 2009-07-18 kl 8:40
 • Nu har de första tävlingsbidragen börjat komma in! Kul! Fortsätt maila era gissningar idag.

  Det lär vara stora delar lättlöpt tallskog E1, vilket låter som en skön mjukstart. Annars är det ju precis som på jukola ett gammalt militärområde.

  Av: Daniel
  Inlagd: 2009-07-18 kl 12:12
Lämna en kommentar