Kategori: Blogg

Sommarföljetongen: TWAR-mannen/Hypokondrikern

Exklusivt för Kontrakurs presenterar vi här den rafflande självbiografiska historien om TWAR-mannen/Hypokondrikern. Första två avsnitten är sammandrag av vårens händelser.

reedb

Del 1, hur Oskar gick från hopp till förtvivlan till hopp och sedan förtvivlan igen på mindre än två veckor

Hittills i år har Oskar, som TWAR-mannen/Hypokondrikern heter i verkliga livet, hunnit beta av hela fem förkylningar. Efter den fjärde förkylningen tröttnade han och bestämde sig för att göra något åt saken. Det började med att han fick göra några gratis läkartester genom jobbet. Där visade testerna att han var en frisk och kry man i sina bästa år. Men han gav sig inte så lätt utan slet upp en ambitiöst gjord kalender över årets dagar där han markerat alla sjukdagar samt träningsdagar för att förklara läkaren vilket helvete året varit. Läkaren, som var vikarie, blev väldigt intresserad av Oskars fall och bestämde sig för att dra igång en utredning efter att de två börjat diskutera möjligheten att Oskar kanske led av en jobbig TWAR-infektion. När Oskar gick från läkaren var han överlycklig och dansade på moln tillbaka till jobbet.

Bakslag #1
Tre timmar senare kom första bakslaget då läkaren ringde upp Oskar och förklarade att företagshälsan inte utreder patienterna utan endast sysslar med enkla tester. Han skulle skicka en remiss till Oskars husläkare som i sin tur skulle utreda saken. – Deppen, tänkte Oskar då husläkaren, Carema vid Mariatorget, tidigare aldrig tagit Oskar på allvar när han tidigare år kommit in med långtidsförkylningar.

Efter några veckor blev Oskar kallad till husläkaren och ett liten strimma av hopp tändes då han fick reda på att hans tidigare husläkare hade slutat och att han nu skulle träffa en ny.

Bakslag #2
När en förhoppningsfull Oskar klev in hos läkaren säger denne kvacksalvare:
- Jaha, och vad kan jag hjälpa till med?
- Men vafan det var ju du som kallade mig, har du inte ens kollat varför de andra läkarna bett er kalla mig?! skrek Oskar för sig själv inombords, men bet sig i läppen och vecklade ut sin ifyllda sjukdomskalender och förklarade ännu en gång läget. ”Läkaren” ställde lite allmänna frågor om hur jag mådde, tittade lite i halsen på den ”sjuke” och sa med en uppgiven stämma att det inte fanns något att göra. Oskar luftade ordet TWAR, men det gick inte riktigt fram då läkaren aldrig hört talas om varken TWAR eller Chlamydia pneumoniae som den korrekta termen heter. Han lovade att försöka styra upp en remiss till infektionskliniken på Huddinge men sa att de förmodligen inte skulle göra något då mitt immunförsvar inte var tillräckligt dåligt.

Hur många bakslag kan det bli?

Fortsättning följer…

Inlagd: 2009-07-19
Skrivet av: Oskar
Etiketter: , , , ,
Kommentarer via RSS
3 kommentarer
 • Oskar har under året ritat karta, lagt banor till vår succétävling, sprungit alla tävlingar från norr till söder, tränat hårt, tävlat utomlands, startat Kontrakurs etc. Lägg därtill allt arbete med Centrum och ett vanligt heltidsarbete, när vilar denna man? Doktor UK:s kur: två veckor i hängmattan, med ett antal goda böcker. Några lätta löppass på stig och väg, så kommer han superladdad till höstens tävlingar. M V H Jonas UK Nylund

  Av: UK
  Inlagd: 2009-07-20 kl 16:45
 • UK Nylund: Igår friskförklarades Oskar per automatik då han fick 71 minuter på 9,1 km.

  Av: Daniel
  Inlagd: 2009-07-21 kl 10:39
 • Ha ha ha!

  Av: Stranglerman
  Inlagd: 2009-07-21 kl 23:32
Lämna en kommentar