Kategori: Blogg

Sommarföljetongen: TWAR-mannen/Hypokondrikern del 2

Idag fortsätter den spännande historien (based on a true story) om Oskar och hans krämpor i immunförsvaret!

Del 2, hur Oskar tog saken i egna händer och utnyttjade internet på bästa sätt

När Oskar kom hem från ”läkaren” bestämde han sig för att söka upp en läkare som kunde ta honom på allvar och gav sig ut på bred front på internet vilket resulterade i två namn, Jack Flur i Hägersten och Göran Friman i Uppsala. Båda två hade gjort underverk tidigare och kunde tänkas vara rätt personer för Oskar och hans problem/hypokondri.

Då halsen fortfarande krånglade när sommarens storsatsning med orienteringssemestrar: 3-dagars i Vålådalen, 3-dagars på Gotland och 5-dagars i Eksjö stod för dörren fanns ingen tid att förlora så Oskar mailade akademiska i Uppsala samt ringde till Hägerstens läkarmottagning där den mytomspunna Dr Flur höll till. Vind i seglen, tänkte Oskar när han lyckades få en tid hos Flur samma dag (pga ett återbud). Klockan tre exakt en vecka innan han skulle ge sig av till Vålådalen knackade han på hos Flur och berättade sin livshistoria (för tredje gången). Flur avbröt Oskar rätt som det var och sa rakt ut ”TWAR!”. Oskar blev helt varm i kroppen och började se ljuset i tunneln. Flur gav Oskar en remiss till laboratoriet där det ska tas en mängd prover inklusive TWAR-prov. Innan Oskar går passar han på att i bara farten ta en TBE-spruta också. Yes!

Dagen efter begav sig Oskar till labet och tömmer kroppen på blod. Därefter följde många dagars väntan innan han fick ny tid hos Flur. Under väntetiden ringer Akademiska sjukhuset i Uppsala och talar om för att Oskar är välkommen till dem, men att man måste ha en remiss från en läkare. Spänd av förväntan begav sig Oskar än en gång ut till Hägersten, nu med ett trumfkort i rockärmen (akademiska).

Flur förklarade att de hittat spår av TWAR i kroppen men att värdena inte var tillräckligt höga för att det kan räknas som en utbruten infektion. Därför bör man ej sätta in antibiotika. Oskar blev då lite ledsen och frågade desperat om vad han ska göra härnäst, ”Kan man få en remiss till Akademiska kanske?” Nej, det var inte på tal, än. Eftersom Oskar tidigare berättat att hans puls legat omkring 10 slag högre än vanligt den senaste månaden vid träning tyckte Flur att det skulle göras ett arbets-EKG först, samt nya twar-prover på labet för att se om det skett några förändringar sedan sist. Tydligen hjälper det inte så mycket att sätta in antibiotika på en twar-infektion som ligger och smyger i kroppen utan man bör endast maxa då förkylningen är i full blom. Skulle det varken bli värre eller bättre med förkylningen under en längre tid finns det en metod: att köra smådoser med antibiotika i tre dagar i sträck en gång i månaden. På så sätt skulle man hindra bakterien att ge sig ut och sabba kroppen.

Nu var det helt plötsligt mitten av juli och dags att ge sig av till O-ringen. Halsen och näsan krånglade fortfarande, skulle det bli någon start för Oskar? Eller var allt ett sätt att mörka formen inför hans medtävlande i klubben?

Missa inte nästa avsnitt av det spännande mysteriet med TWAR-mannen/hypokondrikern!

Inlagd: 2009-07-22
Skrivet av: Oskar
Etiketter: , , ,
Kommentarer via RSS
Lämna en kommentar