Kategori: Blogg

Sommarföljetongen: TWAR-mannen/Hypokondrikern del 6

Då TWAR-mannen/Hypokondrikern får reda på att det ekar innanför revbenen

För någon månad sedan när min härlige läkare i Hägersten lyssnade på mitt hjärta hörde han något konstigt visslande ljud och blev orolig att något kanske var fel på hjärtat då jag hade tränat med en infektion i kroppen ett tag. Som jag berättat tidigare tyckte han att jag skulle göra ett ultraljud av hjärtat samt ett arbets-EKG.

Idag var dagen för ovanstående övningar. Det började med ultraljud och sjuksköterskan ultraljudade mig grundligt och länge för att försöka hitta några fel. Därefter kom läkaren in och tittade på resultatet: ditt hjärta är starkt och fint, inga fel här inte. Skönt.

Några nya bröstvårtor efter cyklandet
Nya bröstvårtor fick jag på köpet

Därefter blev det till att cykla på cykeln samtidigt som jag var uppkopplad mot en EKG-maskin. Då jag glömt träningskläderna hemma nödlånade jag provkollektionen av orienteringskläder från NoName som låg och skräpade på Holmstryparns jobb precis intill kliniken. Phew. Som vanligt när det gäller arbets-EKG så ska man trampa på alldeles för sakta vilket gör att man i slutändan när trycket blir hårdare gör att mjölksyran i låren kommer långt innan man blir väldigt andfådd och pulsen går i taket. Idag lyckades jag bara pressa upp mig i 160 vilket är 20 slag under maxpuls, alltså ett misslyckande.

Hur som helst, när läkaren kom in och analyserade resultatet förklarade han för mig att Jack Flur i Hägersten missuppfattat det där visslande ljudet. Tydligen är det så att eftersom jag inte har något fett på kroppen (jag är smal) hör man hjärtat mycket tydligare än på en normalviktig person som har lite underhudsfett i kroppen! Det visslande ljudet var alltså hjärtat som ekade under bröstkorgen. Med andra ord: hjärtat är näst intill perfekt.

Väntar med spänning på nästa kallelse från Dr Flur…

PS. du är inte ensam om att önska att denna tråkiga följetong ska ta slut snart. Jag med!!

Inlagd: 2009-08-13
Skrivet av: Oskar
Etiketter: , , ,
Kommentarer via RSS
2 kommentarer
  • Get some fat boy! If you get really sick you don’t stand a chance!

    Av: Dr Brand
    Inlagd: 2009-08-14 kl. 0:05
  • Du tror inte jag försöker går upp i vikt? Jag bara äter och äter och äter…

    Av: Oskar
    Inlagd: 2009-08-14 kl. 18:06
Lämna en kommentar