Kategori: Blogg

Tema 25-manna: Helena slipper armbågarna i år

Vi lämnar sistasträckslöparna och hör vad Helena Jansson svarar på frågorna. Hennes IF Hagen har de senaste åren legat på en slutplacering strax över hundra, kanske är det nu dags för Skövdeklubben att ta sig under denna magiska gräns? Helena har fått det ansvarsfulla uppdraget att springa den längsta sträckan: näst sista.


Helena Jansson tar Sverige till ett VM-silver i stafett 2009. Foto: www.orientering.se

Vad tycker du om 25-manna egentligen?
— 25manna är den ultimata höstavslutningen, en chans att träffa alla i klubben, alla polare och mysa runt i stövlar och mössa. Och, just det, springa också.

Vilken sträcka blev det i år då?
— I år blir det sträcka 24. Något tunt på herrsidan i klubben, och då jag testat sträcka ett i fjol och inte riktigt pallat slagsmålet så ser jag nu fram emot en skogstur mer på egen hand.

Man står där och darrar av nervositet i väntan på att få springa iväg. Det är hundratals människor runtomkring, och 24 personer i laget litar på att man ska fixa det här! Har du något tips för att behålla lugnet?
— Djupt andetag, vänta med att låta tankarna skena iväg tills du får din karta i handen. Först när du sett den och banan har du anledning att bli nervös, men oftast är det då man upptäcker att man med allra största sannolikhet faktiskt kommer att klara banan. Allt du behöver veta står ju på kartan!

Ska du på 25-mannafesten eller ska du ladda inför söndagen?
— Jag ska inte på festen, men jag ska inte ladda för söndagen heller. Jag ska på middag med familjen (som jag aldrig ser annars), ska bli så kul!

Vinner ni? I så fall: vem kommer tvåa?
— Alla som startar har chans att vinna, men jag tror inte att det kommer bli några överraskningar. Halden är en favvo, men jag hoppas på att en svensk klubb ska få till det, Tuna kanske.

Bästa 25-mannaminnet!
— Mitt första år jag sprang tyckte jag det var så svårt på 25manna att jag blåvägrade att springa 25-mannakorten dagen därpå. Jag vågade inte säga till mina föräldrar att jag inte ville springa förrän typ tio minuter innan start. Det blev väldigt mycket upprörda känslor, men jag stod på mig. Det är enda gången jag vägrat starta på en tävling!

Inlagd: 2009-10-09
Skrivet av: Daniel
Etiketter: , ,
Kommentarer via RSS
4 kommentarer
 • Jag tror inte på Hagen i år. Dom har ju inte med o-ringen
  mästarinnan Lotta Stigsdotter i laget. Helt offatbart!!!
  Vad har dom för UK i den klubben? En skam för kåren!
  Eller är det så att hon är hemma och latar sig?

  Av: UK
  Inlagd: 2009-10-09 kl 12:51
 • Haha… UK, lugna dig, alla UK:ar kan ju inte vara lika skarpsynta som du är!

  Av: Daniel
  Inlagd: 2009-10-09 kl 13:34
 • Haha, ”kåren”!!

  Av: Oskar
  Inlagd: 2009-10-09 kl 13:56
 • Intressant att Helena har vägrat 25-mannakorten. På nåt sätt så gör det bara att jag tycker ännu bättre om henne. Jag borde ha vägrat förra året ex.vis och då var det egentligen inte ens svårt (förutom bermudatriangelshöjden där jag villade bort mig både på stafetten och korten dan efter då).

  Tummen upp för HJ som vanligt alltså!

  Av: Mette
  Inlagd: 2009-10-09 kl 14:08
Lämna en kommentar