Kategori: Blogg

Scoop: Snö smälter – bevis #1

20100316_barmark02

Frågan som ända sedan evigheters evigheter* varit upphov till bråk och våldsamma krig** med religiösa förtecken kan nu få en slutgiltig lösning. Det som av skeptikerna avfärdats som en ren myt är nu bevisat vara sant: SNÖ SMÄLTER!

*) Dvs ända sedan starten på modern tideräkning, då snön föll för många månader sedan.
**) Ordkrig, och endast online på nätet.

Häromdagen gjorde jag själv detta fantastiska scoop under en helt vanlig skogsrunda som i sedvanlig ordning inleddes av mjölksyraförsurade lår och skarsnö-rispade smalben. Mitt under passet, vid den pittoreska Ulvsjön, kom det som en uppebarelse till mig: BARMARK!

Jag har hört att det ska börja regna nu. När som helst är försommarvärmen här och alla inställda tävlingar återuppstår.

2010031_barmark01
Här i Ulvsjöns strandkant gjorde jag min vetenskapliga upptäckt. Snön hade bevisligen smält, kvar fanns bara torr mossa och gamla höstlöv.

20100316_barmark03
Här på den lite högre altituden låg en del snö ännu kvar. Det man anar till vänster i bild är inte en fotknöl. Det är en knäskål.

20100316_barmark04
Längs cykelvägen mellan Älta och Nacka hade en förbluffande stor mängd snö smält bort. Aldrig har jag varit så glad över att få se grusig grådammig asfalt! För att inte tala om vad jag kände inför det blekgrågulvita gräset i vägkanten! När jag sprang på den smala gräsremsan kändes det ungefär som att studsa fram över en torr tallhed en tryckande varm julidag.

Inlagd: 2010-03-19
Skrivet av: Daniel
Etiketter: ,
Kommentarer via RSS
3 kommentarer
 • Jag älskar att du har med dig kamera/telefon på dina löprundor!

  Av: Oskar
  Inlagd: 2010-03-19 kl 19:56
 • Myz.

  Av: Kristoffer
  Inlagd: 2010-03-24 kl 11:20
 • Ja, man vet ju aldrig när nån telefonförsäljare vill ringa!

  Det värsta är att det blir många stopp när det är så här många fina fototillfällen med mobilen…intervallträning?

  Myzorientering, helt klart. Bortsett från skaren då, som kändes som om den skar bort köttet från mina benpipor.

  Av: Daniel
  Inlagd: 2010-03-25 kl 12:19
Lämna en kommentar