Kategori: Blogg film

Hi-tekk route choice analysis

Jag är ingen galen vetenskapsman, men jag tror vi har mycket att lära av maskinerna. Jag smög mig in i första bästa medelklass-villaträdgård för att spionera på en gräsklipparrobot som huserade där. Plötsligt gjorde jag fascinerande upptäckter om hur likt sprintorientering det var: fram och tillbaka, kors och tvärs över gräset. Det enda som saknades var några motståndare till roboten, för att se hur de gjorde när de riskerade att krocka med varandra. Så jag gav mig in i tävlingsområdet för att se hur roboten skulle agera mot en mänsklig motståndare/fiende. Skulle roboten äta filéad amatörorienterare till middag?
Jag passade även på att göra en headcam-videosekvens för att få uppleva Robotens point of view.

Summary in english: We have a lot to learn from the machines. Route choices for example. Here’s a short video of a gardening robot doing nice sprint orienteering route choices across the lawn. Including headcam footage from the IKHP robot’s point of view.


Roboten (från IKHP?) ”slickar strecket” när den kör några vändor mot imaginära kontroller över gräset.

Fler robotar som kan bli nästa världsmästare:
– Big Dog (klassikern: älska motorljudet!)
– Worlds fastest running robot

Inlagd: 2011-09-11
Skrivet av: Daniel
Etiketter:
, , , ,
Kommentarer via RSS
Lämna en kommentar