Kategori: Blogg

De dödas sprint

Nu när skogarna i huvudstaden säljs ut och försvårar arrangerandet av tävlingar (läs artikel) på marker där man inte sprungit femtioelva gånger redan kanske orienteringssporten får tänka ni nya banor. Sprinten som är så populär tävlingsform lär väl ta allt mer plats, och då krävs det nya områden för detta. Ikväll provade jag en nattsprint i ett av Sveriges finaste sprintområden, det har aldrig arrangerats någon tävling där tidigare. Det ligger i Enskede strax söder om Stockholm. Trots närheten till city var det ovanligt mycket skog, till synes oändliga ”tallhedar” (med extremt snabbpromenerat gräsunderlag). Märkliga stenklumpar överallt, höga kullar och arkitektur i världsklass var några av hindren längs vägen.


GPS-spår

Trots en till synes enkel bana fick jag problem på några av kontrollerna. Till exempel var en placerad nere i en nygrävd rektangulär 2,5 meter djup grop. Oväntat och svår att upptäcka, men vad gör man inte för att försvåra sprintbanorna lite. En kontroll satt i någon sorts tempel, vilket jag upplevde som lite märkligt.

Men det som talar mest för denna typ av orientering är publiktrycket som jag upplevde denna lördagkväll: det var tusentals åskådare där, folk hade ställt upp ljus överallt i långa rader och överallt var det fotografer. Kanske är detta framtiden för orientering.


Lånad bild

Inlagd: 2011-11-06
Skrivet av: Daniel
Etiketter:
Kommentarer via RSS
Lämna en kommentar