Kategori: Blogg film

Kontralendern: Lucka 14

Snön har fallit även på de södra breddgrader där Kontrakurs har sin redaktion. Här ett kärt gammalt återseende av en det vita pudret på en sten utanför mitt kök som (apropå snö och orientering) tidigare figurerat på Kontrakurs: Scoop: Snö smälter – bevis #2


Vinterns första snö har fallit på stenen, 19 dec 2011.

Nu ska jag ärligt säga att det har känts skönt med barmark hela hösten, det har varit rätt tröttsamt att orientera de senaste två vintrarna i djupsnö från november till april. Men nu lagom till jul blev det vitt!

För alla som längtar tillbaka till den varma och ljusa årstiden kommer här ett litet sommarminne i form av en kortfilm. Egentligen ingen actionrulle, snarare en stillsam betraktelse av det skede i livet då den oskuldsfulla barndomen övergår i vuxenlivet. Baksidestexten på det kommande DVD-släppet lyder:

Fem unga slynglar gör en vandring från orienteringslägret på skärgårdsön genom den skrämmande vildmarken (som vaktas strikt av grevinnans hungriga rovfåglar och blodtörstiga insekter) för att hitta ett uppvuxet stackars kalhygge* som nu är tät granskog, som alltså inte stämmer med kartan. Det blir många stopp på vägen, och när de kommer fram till båten som ska ta dem från ön är de inte längre samma oskyldiga pojkvaskrar som de var innan.

*) Ni fattar meta-grejen va? Kalhygget har vuxit upp, precis som de fem ungdomarna. ”Kartan stämmer inte”. Ingen karta finns för att navigera rätt i livet (inga gps:er heller för den delen.) Djupt!

Inlagd: 2011-12-20
Skrivet av: Daniel
Etiketter: , , , ,
Kommentarer via RSS
En kommentar
  • Deeeep dude

    Av: Oskar
    Inlagd: 2011-12-21 kl. 11:41
Lämna en kommentar