Kategori: Blogg

Sommarföljetongen: TWAR-mannen/Hypokondrikern del 3

Nu har vi äntligen betat av det spännande sammandraget och är framme vid dagens datum. TWAR-mannen/Hypokondrikern får nu själv berätta om sina omtvistade plågor.

Del 3. O-ringen

Om man bortser från tredje etappen har formen varit uppåtgående trots konstant halsont och nästäppa. Efter första etappen då jag kände lite bröstsmärtor beslöt jag mig för att ta det säkra före det osäkra och bege mig till sjukstugan. För första gången på hela O-ringenresan träffar jag någon som för en gångs skull tar mig på fullt allvar. De flesta andra i klubben tror att jag bara ljuger och mörkar formen eftersom jag trots min infektion har bättre tider än de flesta i klubben. Jag har försökt bevisa mina problem genom att visa dem mina onormala pulskurvor men det biter inte. Hur som helst lyssnade läkaren på mina lungor och hjärta. Hon hörde ingenting konstigt och var även väl underrättad om vad TWAR är när jag för det på tal, alltså att väldigt många har det i kroppen men att få känner av några symptom. Då hjärtat låter bra ger hon mig klartecken att springa på som vanligt ”men ta det lite lugnt”.

Dagen efter gör jag min bästa etapp på hela veckan då jag slår mig in på en nittonde plats. Av ren avundsjuka, eller kanske är de så trötta på mitt sjuksnack, blir jag helt friskförklarad av mina klubbkamrater. Så fort kan man inte springa sjuk. Jag håller med. Det var ett bra lopp. Men vad är det då som spökar i halsen och näsan? Jag har ju faktiskt ont på riktigt.

Betade av fjärde etappen i dag (med enorma ryggsmärtor, men det är en annan historia) på en helt ok tid så nu har jag endast en etapp kvar, femte (ja, om man inte räknar med sjätte förstås, den allra tuffaste). Därefter tänker jag göra som en viss UK föreslagit: vila i hängmattan. Tills jag antingen blir frisk eller tills jag får nya direktiv av Jack Flur. Vi hörs då!

Inlagd: 2009-07-24
Skrivet av: Oskar
Etiketter: , , , ,
Kommentarer via RSS
Lämna en kommentar