Kategori: Blogg

Recension: Icebug Spirit2 OLX

Idag gick jag till OL-specialisten för att köpa mig ett nytt par Icebug Spirit. Mina gamla, av 2009 års modell, hade tappat nästan alla dubbar så det var dags för ett nytt par. Anledningen till att jag väntat var att 2010 års modell inte riktigt höll måttet ansåg jag eftersom ovandelen av skon var tältduk. Och det vet ju vem som helst, tältduk kan man ju inte ha på fötterna.

Så jag klättrade upp på berget och klev in hos Asplövet. Bad att få prova ett av de rykande färska exemplaren av nya svarta Icebug Spirit2 OLX. Äntligen skulle jag uppdatera min skopark! Jag klev ner i skorna bara för att se vilken storlek jag skulle ha – för jag hade ju redan bestämt mig.

Men det kändes inte alls bra. Storleken var rätt, men skorna var inte alls som mina gamla inkörda Spirit anno 2009. Vafalls! Min första tanke var att de var hårdare eftersom de var sprillans nya. Ovansidan, som inte längre var tältduk, hade ersatts av något stenhårt material som gjorde skon helt styv. Men jag visste ju att Spirit är den sko som passar allra best på min fot! Så var det ju bara!

Jag minns ju allra första gången jag provade skorna. Det var på Alewalds och självaste Peter Öberg var där och krängde dom. När jag satte ner fötterna i pjucken fick jag nästan en aha-upplevelse. För första gången fick jag kännas hur det är att stå i ett par OL-skor som man inte kunde dra ihop helt och hållet med snörningen (ja, jag har smala fötter). Skorna satt som gjutna på fötterna!!!

Av den känslan fanns ingenting kvar, när jag nu stod uppe hos Asplövet och provade 2011 års modell. Men då kom jag på något smart! Om jag bara provar ett annat par skor så kommer jag förstå hur bra icebug-skorna egentligen sitter. Jag måste ju ha något att jämföra med! Asplövet sprang ut på lagret och hämtade 2010 års modell av VJ Bold. Perfekt tänkte jag, och provade.

Fem minuter senare vandrade jag glad ut ur butiken.

Med ett par VJ Bold!

Inlagd: 2011-04-01
Skrivet av: Oskar
Etiketter: , , ,
Kommentarer via RSS
4 kommentarer
 • HAHA VJ Bold är de nya icebugsen! Jag är ju också smalfotad och icebugsfrälst, men har numera gått över. I mitt fall var det ju färgen som avgjorde. Tänkte inviga dem till helgen, rapport följer.

  Av: Karin
  Inlagd: 2011-04-01 kl. 16:58
 • Det är intressant att våtvikt ges som en parameter. Det är ett mycket användbart faktum eftersom skorna är våta hela tiden. Men jag skulle aldrig tänkt på det.

  Av: Lukas
  Inlagd: 2011-04-01 kl. 17:25
 • Vikt hit och dit. Det jag bryr mig om är om de passar mina fötter eller ej!

  Av: Oskar
  Inlagd: 2011-04-01 kl. 17:29
 • Hade samma upplevelse häromdagen. =)

  Av: Jonas
  Inlagd: 2012-08-27 kl. 20:41
Lämna en kommentar