Kategori: Blogg kartor

Kontraleaks: 10MILA Riksten

Genom ett idogt journalistiskt grävarbete, typ, kan Kontrakurs stolt presentera unikt kartmaterial från 10milaskogarna i Riksten. Vi ska nu hårdgranska banorna på de sammanlagt fyra 10mila som hållits i Riksten. 1952 (svart banpåtryck) hade man visserligen inget samlat TC som nu för tiden, men den avslutande tionde sträckan var genom samma skog som årets tävlingsskog. 1968 (brunt banpåtryck) var TC öster om sjön Getaren, vilken man sprang söder om. 1986 höll man till i skogen österut och finns inte med på denna karta. 2011 (rosa banpåtryck) är det alltså dags igen, och Kontrakurs kan stolt presentera en herrbana! Vi kan inte säga var den kommit ifrån, hur lång den är eller om den alls överensstämmer med herrkavlens banor. Man kan gissa att det kommer att vara ett antal fler kontroller i helgen. Vätskekontrollerna har enligt vår källa en felmarginal på +/- 25 meter. Men i övrigt stämmer den nog hyfsat.

Jämförelsen med sträcka tio från 1952 blir inte helt rättvis på denna detaljerade karta. Många nya stigar och vägar etc har uppkommit på de senaste 59 åren. Informationen om banor och kopian av KG Nilssons inritade ”offline-tracking” (röd färg) – som inte ska som exakt – kommer från den fina boken ”Långa nattens folk”.

Om du känner dig sugen på att göra en gissning på hur de andra banorna i helgen kommer se ut kan du hitta en karta att utgå ifrån här. Skicka in ditt banförslag till Kontrakurs på mail daniel ($nabel-a) kontrakurs.se så kan du vinna äran att bli publicerad på vår nästa löpsedel!

Inlagd: 2011-04-28
Skrivet av: Daniel
Etiketter: ,
Kommentarer via RSS
Lämna en kommentar