Kategori: Blogg film kartor

10MILA-vaka

Dan före…
Som en äkta vaka ska det börjas natten före dopparedagen! Jag sitter här och smular chips i min 10milabok, simultanlyssnar på Radio stockholms 10mila-intervju som sändes häromdagen. World of O kör någon för mig allt för avancerad tippning av vem som kommer att vinna. Betar av Asplövets senaste alster och inser att det nog är lika bra att det inte blir någon långa natten för mig i år. Samtidigt kollar jag igenom dagspressens artiklar på ämnet. Hittar inte så mycket, som vanligt, men hjältehistorien om den amerikanske funklegenden brittiske orienteraren James Brown som livräddar svårt nedkylde Hans Nilsson i skogen 1981 har väl ingen orienterare missat. (Genom DN:s försorg fick de idag dessutom återses nära platsen för händelsen ute i Kungsängen i ett gripande möte, trettio år efter händelsen.)

Ny 10milafilm från Kontrakurs
Däremot har ni missat en helt ny dokumentär om två ”farmarlag” från en Stockholmsklubb som 2009 gav sig på utmaningen att utmana de stora etablerade proffs-ol-lagen. Se filmen här och nu:

Ett hett sista-minuten-tips!
Dessutom har jag rotat fram en Rikstenkarta från Tullinges novembertävling (långdistans) 2008. Inte nog med det – det är nämligen samma banläggare som på årets 10mila, så kolla noga igenom sträckor och vägval så kanske ni får ett ess i rockärmen i helgen! Tyvärr har den inte mina vägval inritade, det gick nämligen oväntat bra.

Varsågoda:


Årets 10-mila-arena korsas av denna bana. Jag vill minnas att asfalten var stum och gräset mycket tunglöpt…

Inlagd: 2011-04-29
Skrivet av: Daniel
Etiketter: , , , , , , ,
Kommentarer via RSS
Lämna en kommentar