Kategori: Blogg

Sommarföljetongen: Hälmannen, del 3 (jukolaspecial)

Inför årets Jukola har jag, Hälmannen (tidigare kallad TWAR-mannen), aldrig varit så bra förberedd. Mentalt, alltså. 2011 då jag placerats i tredjelaget pga nystukad fot sa jag till mig själv efter målgång: nästa år, då jävlar ska jag springa fort, och i förstalaget där jag hör hemma! Inga mer problem!

Jag inledde den långa uppladdningen med en rejäl överansträngning ena foten uppe i fjällen redan i september, för att sedan lägga ner löpningen helt och istället för att bli frisk fick jag lagom till årsskiftet med den andra foten i sjukdomsregistret också! (hur i helsike gick det till?!).

Som om det var nog! Lagom till att något sånär kondition siktats i mina lungor tack vare idogt cyklande under våren bestämmer sig ryggen för att kapsejsa knappt två veckor innan Jukola efter att jag provat en ny rehabmetod för mina fötter (hoppa ner från plint och landa på tå). Yay! Iofs hade jag endast sprungit 5 pass varav tre orientering sedan oktober förra året, men värre saker har hänt tidigare nej det har det ju inte alls!! Well, ni vet allt det där redan.

Det krångliga just nu är att jag inte kan sitta ner på jobbet eftersom min rygg är så trasig så jag måste stå. Problemet med det är att mina fötter börjar skrika redan efter några minuter ståendes vilket gör att jag vill sitta ner, men då börjar ryggen skälla. Och så håller det på så hela dagen tills ryggen och fötterna bråkat färdigt och jag känner mig ledbruten och går hem.

Men för att inte behöva ställa in denna resa till muminland har jag lagt i en extra växel den sista veckan:

1. Naprapaten i tisdags. Ordination: nya stretchövningar tre ggr om dagen.
2. Husläkaren samma dag. Fick pillren jag nämde ovan. Ordination: uppsök sjukgymnast.
3. Onsdag: uppsöker sjukgymnast. Ordination: träna inre bukmusklerna, gör tåhävningar. Spring inte!
4. Torsdag: massören (jobbförmån!). Ordination: börja drick Aloe Vera-juice???

NU KÖR VI!!!

Vilket lag och sträcka jag springer på Jukola?
Tja, det är inte så noga.

Inlagd: 2012-06-15
Skrivet av: Oskar
Etiketter: , ,
Kommentarer via RSS
2 kommentarer
 • Bästa Oskar
  Kontakta dr Rolf Luneng/Norsk borreliose senter.
  De skickar utvidade blodprov till tyskland. Jag tycker detlåter som både kronisk borreliose och TWAR

  Av: Christin
  Inlagd: 2012-08-02 kl. 0:38
 • Tror du att mina fotproblem beror på borrelia eller twar? eller hur menar du?

  Av: Oskar
  Inlagd: 2012-08-03 kl. 22:04
Lämna en kommentar