Kategori: Blogg film

Julkalendern: Lucka 13 – ORIENTERINGSHISTORIA

Hittade ett nytt (för mig nytt, alltså) YouTubeklipp att älska. SM i Orientering från 1963 – digitaliserat från 16 mm smalfilm!!! Vackert och poetiskt filmformat. (Stort tack till Per Magnusson som lagt upp klippet.)

Sen att speakern så att säga rycker i från alla dagens orienteringsspeakers redan till startpunkten gör ju inte saken sämre! ”Vid tionde kontrollens utskänkning av sockervatten och andra livsgivande livselixir”. Ny var skalan 1:25.000 och extra roligt var att se att första ansiktet som dyker upp i filmen, och som rapporteras som en av favoriterna, var en i min moderklubb en livs levande klubblegend. Unge Arbogagrabben Hans Ekberg segrade med tiden 2.11.

Tänk om medirapporteringen idag var lika bra som dåtidens – i relation till dagens teknik:

Inlagd: 2013-12-15
Skrivet av: Daniel
Etiketter: , ,
Kommentarer via RSS
Lämna en kommentar